Actie tegen Buijtenland komt op stoom

Met al meer dan 6.300 handtekeningen en de lancering van een extra website, komt de actie van boerendochters en -zonen tegen het Buijtenland van Rhoon flink op stoom.

Actie+tegen+Buijtenland+komt+op+stoom
© Nieuwee Oogst

Omdat de petitie voor het burgerinitiatief vrij lastig bereikbaar is, hebben de agrarische jongeren een eigen website gelanceerd, www.redpoldersrhoon.nl.

'Het communiceren van de 'url' van de petitiewebsite was wat moeilijk, want de 'extensie’ achter het webadres is nogal omslachtig en kan makkelijk tot fouten leiden bij het intypen ervan.'

Handtekeningen

De petitie is gestart door zeven Rhoonse boerenzonen- en dochters die de aanleg van het natuur- en recreatieproject willen voorkomen. Ze willen uiteindelijk 40.000 handtekeningen binnenhalen. Dan krijgt het protest de status van burgerinitiatief.

De jongeren strijden tegen de komst van het 600 hectare grote natuur- en recreatiepark Het Buijtenland van Rhoon. Vijftien boeren moeten hiervoor wijken.

Facebookpagina

Ook hebben de boerendochters en -zonen een facebookpagina geopend. Verder brengen ze berichten naar buiten via Twitter: @redpoldersrhoon.

Lees meer hierover deze week in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer