Meer+dan+3%2E600+tekenen+tegen+Buijtenland
© Nieuwe Oogst

Meer dan 3.600 tekenen tegen Buijtenland

Meer dan 3.600 burgers en sympathisanten hebben tot nu toe de petitie 'STOP project Buytenland nu!' op www.petitie24.com getekend.

'Het is geweldig om te zien hoeveel mensen uit deze regio, waar volgens de zogenaamde 'kenners en onderzoekers' best wel begrip en draagvlak onder is voor de plannen, in feite fel gekant zijn tegen de ontpoldering en het onder water zetten van het gebied', schrijft Wim Gé Warnaar in zijn nieuwsbrief Polderkolder.

Strijd

Warnaar strijdt al jaren tegen de komst van het 600 hectare grote natuur- en recreatiepark Het Buijtenland van Rhoon, waarvoor vijftien boeren moeten wijken.

'We hebben nog niet eens langs de deur geleurd of in winkelcentra gestaan. Diit zijn allemaal 'spontane' reacties', verzekert hij.

Burgerinitiatief

De petitie is gestart door tien Rhoonse boerenzonen- en dochters die de aanleg van het natuur- en recreatieproject willen voorkomen. Ze willen uiteindelijk 40.000 handtekeningen binnenhalen. Dan krijgt het protest de status van burgerinitiatief.

'De Rhoonse polder levert geld, werkgelegenheid en voedsel op. Dus deze moet hoe dan ook blijven en mag absoluut niet worden vervangen door dure natuur en recreatie', stelt akkerbouwdochter en initiatiefneemster Sharona de Klerk op de website.

Weer

 • Dinsdag
  12° / 7°
  50 %
 • Woensdag
  12° / 10°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer