Groene+Verbinding+naar+Rhoon+geplaatst
© Provincie Zuid-Holland

Groene Verbinding naar Rhoon geplaatst

De Groene Verbinding, een fiets- en wandelbrug over de A15 en de Betuwelijn, wordt dit weekend op zijn plaats gehesen. De brug moet Rotterdam-Zuid met het toekomstige Buijtenland van Rhoon en andere natuur langs de Oude Maas verbinden.

De Groene Verbinding wordt op 1 mei 2014 in gebruik genomen.

Aan beide kanten van de A15 zijn betonnen funderingen gemaakt die de stalen brug dragen. Bovendien is voor de brugdelen een tijdelijk steunpunt gemaakt. De constructie wordt opgehesen door kranen en op z’n plek gedraaid tot ook deze stevig op het tijdelijk steunpunt ligt.

Steunpunt

Als de twee delen later dit jaar met elkaar zijn verbonden, wordt het steunpunt weggehaald en heeft de Groene Verbinding een vrije overspanning van 150 meter.

Via de brug moeten Rotterdammers gemakkelijk het toekomstige Buijtenland van Rhoon bezoeken. Voor dit 600 hectare grote natuur- en recreatiegebied moeten circa vijftien boeren wijken. Tegen de plannen is veel verzet van boeren en bewoners. Zij houden liever de huidige polders zo veel mogelijk intact.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer