Boerenprotest+geld+over+balk+Buijtenland
© Roel Dijkstra

Boerenprotest geld over balk Buijtenland

Boeren en bewoners in de polders bij Rhoon hebben vanochtend als protest een hoop grond bij de ingang van recreatieterrein Hoge Veld verplaatst naar het kantoor van het Natuur- en Rrecreatieschap IJsselmonde in Barendrecht.

De boeren en bewoners protesteren hiermee tegen de komst van het Buijtenland van Rhoon. Voor dit landschapspark van 600 hectare moeten vijftien boeren wijken.

Recreatieterrein Hoge Veld is vorig jaar gerenoveerd met een parkeerplaats, groen en nieuwe voorzieningen. Die zijn sinds kort weer verdwenen. ‘Enorme kapitaalsvernietiging van gemeenschapsgeld’, melden de boeren en bewoners.

Onzin

Die groep wil dat de 120 miljoen euro voor de komst van het Buijtenland wordt gebruikt om bestaande natuur en recreatie goed te onderhouden.

‘Nu is het wel een keer genoeg met die onzin. Wij moeten onze polders opgeven voor nieuwe natte natuur en recreatie, terwijl er blijkbaar geen geld is voor het onderhoud van reeds bestaande natuur en recreatie.’

Ontpolderen

Dit is een eerste actie van ‘een hete zomer’, geven de boeren aan. Na vijftien jaar praten gaan die over ‘tot actie om hun werk- en leefgebied te beschermen tegen de geldverspillende en niet gedragen plannen van provincie Zuid-Holland om het gebied te ontpolderen'.

Open brief

Bewoner Wim Gé Warnaar, die al jaren strijd tegen de ontpoldering, doet vandaag ook een open brief uit over de 'geldverspilling'.

'De waarzin ten top en het geeft weer duidelijk aan hoe er met uw en mijn belastingscenten wordt omgesprongen door de verantwoordelijke ambtenaren en afdelingen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer