Regeling+sanering+asbestdak+gereed
© Nieuwe Oogst Han Reindsen

Regeling sanering asbestdak gereed

Boeren kunnen mogelijk voor 1 juli intekenen op een subsidieregeling voor de sanering van asbestdaken. Dat staat in de uitwerking van de regeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'.

Het gaat om een provinciale regeling waaraan alle provincies meedoen. Boeren en tuinders die asbestdaken verwijderen en vervolgens zonnepanelen installeren, komen er voor in aanmerking. In totaal is 20 miljoen euro beschikbaar voor de regeling.

De regeling was vorig jaar aangekondigd, maar moest nog verder worden uitgewerkt. Het concept van die regeling is gereed. Als de provinciebesturen met de regeling instemmen, kan de regeling uiterlijk 1 juli worden opengesteld.

Ondergrens

Er is een ondergrens voor deelname voorgesteld van 400 vierkante meter te saneren asbestdak per ondernemer. Naast het dak tellen ook eventuele aansluitende gevelplaten en goten mee.

De regeling geldt niet voor asbest in gebouwen, bijvoorbeeld in ventilatiekanalen of om verwarmingsbuizen. Deelnemers verplichten zich zonnepanelen te installeren met een minimaal piekvermogen van 15 kW.

Subsidiebedrag

Het subsidiebedrag is in de conceptregeling vastgesteld op 3 euro per vierkante meter dak. Dat komt neer op zo’n 30 procent van de verwijderingskosten. Ondernemers kunnen daarnaast gebruik maken van subsidies uit de EIA- en de Vamil-regeling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer