CDA: Kabinet voedt onzekerheid

Onduidelijkheid troef nu provincies en gemeentes de omvang van de veehouderij in hun gebied moeten gaan bepalen. Ondernemers komen verder in het nauw.

Het kabinet lijkt nog meer regels te gaan stellen op basis waarvan de provincie en gemeentes grenzen kunnen bepalen. Onzekerheid voor provincies, gemeentes, burgers maar ook agrarische ondernemers neemt daarmee toe.

Belang economie

Ook sluitende afspraken binnen de keten over duurzaamheid, dierenwelzijn en de prijs die daar tegenover staat, lijken van ondergeschikt belang voor dit kabinet te worden.

Daarnaast dreigt nu ook in het agrocomplex een ontslagronde en daarmee nog verder oplopende werkeloosheid. De veehouderij is belangrijk voor onze economie maar dit PVDA/VVD kabinet belemmert voorlopig de ruimte om te ondernemen, stelt het CDA.

Groot vraagteken

Er volgt nog divers onderzoek, maar wanneer dat gereed is blijft afwachten. En hoe het met vergunningverlening de komende tijd moet, is ook een groot vraagteken.

Het CDA vindt het belangrijk dat volksgezondheid, maar ook de economische rentabiliteit van maatregelen in verder onderzoek wordt meegenomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer