De+Lange+wil+CDA+in+Europa+leiden
© Engel Lameijer

De Lange wil CDA in Europa leiden

CDA-Europarlementariër Esther de Lange wil zich kandidaat stellen voor het lijsttrekkerschap van het CDA bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2014. De Lange houdt zich in het Europees Parlement onder meer bezig met het Europees landbouwbeleid.

CDA-leden kiezen op het najaarscongres van de partij op 26 oktober de lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen. Het is voor de eerste keer dat het CDA een officiële verkiezing organiseert voor het lijsttrekkerschap van de Europese CDA delegatie.

De partij verwacht dat zich naast De Lange meer kandidaten zullen melden, waaronder de huidige fractievoorzitter Wim van de Camp.

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer