CDA+bundelt+krachten+voor+glastuinbouw
© CDA Lansingerland

CDA bundelt krachten voor glastuinbouw

Het CDA wil haar politieke acties voor de glastuinbouw voortaan verdelen over gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau. Dit moet de glastuinbouw een krachtige impuls geven.

Dat is de uitkomst van het overleg van diverse CDA-politici uit negen Zuid-Hollandse glastuinbouwgemeenten, provincie Zuid-Holland en de Tweede Kamer afgelopen zaterdag in Bergschenhoek.

'We willen een selectie maken van onze inspanningen en deze beter op elkaar afstemmen', licht Johan van de Burg van inittiatiefnemer CDA Lansingerland toe.

Vermarkting

Speerpunten voor de CDA'ers zijn onder meer herstructurering, energie, toekomstgerichte regelgeving en waardetoevoeging. Van der Burg: 'Wij pleiten voor een betere vermarkting en zullen ons sterk maken dat de regelgeving hierin genoeg ruimte biedt aan tuinders.'

Het zou kunnen dat teeltbedrijven meer ruimte nodig hebben op het erf voor het verpakken van producten of andere waardetoevoegingen, geeft hij als voorbeeld. Het glastuinbouwberaad van het CDA krijgt komende weken een vervolg. 'Dit initiatief kan nog groeien naar andere provincies', denkt Van der Burg.

Vertrouwen

‘De crisis in de glastuinbouw zal door het huidige kabinetsbeleid en de stijgende energieprijzen langer gaan duren. Maar ik heb vertrouwen in de veerkracht van de sector’, zei CDA-Tweede Kamerlid Jaco Geurts tijdens de bijeenkomst.

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer