LNCN stopt participatie Agriprins

Het bestuur van Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland (LNCN) heeft besloten om per direct niet meer te participeren in Agriprins.

LNCN+stopt+participatie+Agriprins
© Nieuwe Oogst

Belangrijkste reden voor dit besluit is dat het niet gelukt is om de aardappelhandel voldoende bij Agriprins te betrekken. De aanvankelijke eis van LNCN was dat 80 tot 90 procent van de aardappelhandel mee zou doen met het prijsinformatiesysteem voor aardappelen.

Agriprins is een initiatief van onder meer LTO, NAV, Vavi (namens de verwerkende industrie) en de regionale landbouwbeurzen. Binnenkort valt de beslissing hoe het verder moet met het prijssysteem na het afgelopen testjaar.

Niet optimaal

In een reactie zegt LNCN dat het systeem technisch goed werkt. 'Echter, het systeem kan niet optimaal functioneren als niet alle partijen transacties aanmelden. Dat geldt niet alleen voor de handel, maar ook voor de individuele telers', stelt LNCN-voorzitter Jan Douma.

Douma ziet overigens wel een toegevoegde waarde voor Agriprins om, naast andere bronnen, noteerders te voorzien van prijsinformatie. 'Ondanks dat wij niet meer participeren, zouden wij het jammer vinden als Agriprins volledig stopt met zijn activiteiten.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer