Positieve beoordeling Agriprins

Uit een eerste evaluatie van Agriprins, het prijsinformatiesysteem voor aardappelen, blijkt dat de testgebruikers overwegend positief zijn over hun eerste ervaringen.

Positieve+beoordeling+Agriprins
© Peter Roek

Op een schaal van 1 tot 5 waarderen gebruikers het AGRarIsche PRijsINformatieSysteem gemiddeld met een 4. Van de ondervraagden vindt 80% dat Agriprins van toegevoegde waarde is voor de bedrijfsvoering. Slechts 5% geeft aan niet met het systeem te werken.

Het project is een initiatief van LTO, Nederlandse Akkerbouwvakbond, de landbouwbeurs in Emmeloord en de VAVI, als vertegenwoordiger van de verwerkende industrie. Doel is meer transparantie op de aardappelmarkt.

Eindevaluatie

Voor de introductie van Agriprins in de praktijk is afgesproken om het systeem een jaar te testen onder 250 telers. Na het testjaar volgt volgende jaar een eindevaluatie. Op basis van het resultaat daarvan besluit een stuurgroep of Agriprins wel of niet wordt geïntroduceerd.

Adrie Bossers is namens LTO lid van de stuurgroep Agriprins. Hij is blij met de resultaten van de eerste meting door het onderzoeksbureau.

Meerwaarde

'Het is mooi dat de testers nu al aangeven dat het systeem van meerwaarde is. Het belang van goede informatie neemt alleen maar toe als er meer marktbewegingen zijn', benadrukt Bossers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer