Weer geen fritesnotering afland

Bij de regionale landbouwbeurzen komt in elk geval ook dit jaar geen aflandnotering voor fritesaardappelen. De besturen van de landbouwbeurzen in Goes, Emmeloord en Middenmeer bereikten daarover deze week opnieuw geen overeenstemming.

Weer+geen+fritesnotering+afland
© Nieuwe Oogst

Als voorheen begint de notering voor fritesaardappelen droog uit de schuur vanaf 1 november. De beurzen overlegden deze week over hun functioneren en over de spelregels van het noteren.

Voorzitter Jan Douma van het beursbestuur van Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland in Emmeloord is teleurgesteld dat het voor de zoveelste keer niet is gelukt om een aflandnotering ingericht te krijgen.

Behoefte aan informatie

'Dit jaar blijkt maar weer dat er vooral in de zandgebieden veel handel is in de aflandperiode. Telers die hun aardappelen willen verkopen in deze periode, hebben ook voor 1 november behoefte aan goede prijsinformatie, vooral nu de markt elke week lijkt te veranderen.'

Douma vindt het lastig om aan te geven waarom het steeds niet lukt om de aflandnotering van de grond te krijgen. Formeel zijn er praktische bezwaren om te kunnen noteren, maar die zijn volgens de voorzitter zeker niet onoverkomelijk.

Transacties melden

Bij gebrek aan een goede aflandnotering meldt de landbouwbeurs in Emmeloord in de oogstperiode de transacties van fritesaardappelen die bekend zijn via het prijsinformatiesysteem Agriprins en de VTA-notering.

'Deze transacties moeten wel voldoen aan onze voorwaarden voor maat, kwaliteit en leveringstermijn', benadrukt Douma.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer