Start+test+prijsinformatie+via+Agriprins
© Nieuwe Oogst

Start test prijsinformatie via Agriprins

Een groep van 250 telers van consumptieaardappelen test vanaf deze week voor een periode van een jaar het online aardappelprijsinformatiesysteem Agriprins.

Het AGRarIsche PRijsINformatieSysteem legt op een transparante wijze de belangrijkste informatie over transacties tussen aardappeltelers en afnemers vast. Telers kunnen hieruit markt- en prijsontwikkelingen afleiden.

In Agriprins leveren zowel telers als afnemers transacties aan. De betrouwbaarheid wordt geborgd door controles op verschillende niveaus in het systeem. Alle telers kunnen op een eenvoudige manier via Productschap Akkerbouw (PA) de transacties die ze willen inbrengen in het systeem laten zetten.

Ervaringen

Telers die niet meedoen aan de test, maar wel een transactie aanleveren, krijgen in dat geval wel de mogelijkheid om in het systeem te kijken. De ervaringen van de 250 telers die Agriprins testen zijn bepalend voor het besluit om het systeem al dan niet in de markt te zetten.

Project www.productschapakkerbouw.nl/teelt/agriprinsAgriprins wordt aangestuurd door vertegenwoordigers van LTO en NAV (Nederlandse Akkerbouwvakbond), de landbouwbeurzen in Emmeloord en Goes en VAVI, als vertegenwoordiger van de verwerkende industrie. PA faciliteert en voert uit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer