Draagvlak+Agriprins+68+procent
© Peter van Houweling

Draagvlak Agriprins 68 procent

Uit de tweede draagvlakmeting voor Agriprins blijkt dat 68 procent van de testgebruikers wil doorgaan met het prijsinformatiesysteem voor consumptie-aardappelen.

Adrie Bossers, namens LTO lid van de stuurgroep Agriprins, vertelt dat de resultaten van de eerste draagvlakmeting in het voorjaar van 2012 nog iets beter waren.

Toen was 80 procent van de deelnemende aardappeltelers ronduit positief over het prijsinformatiesysteem.

Positief

Naast de 68 procent van de gebruikers die positief is bij de meest recente meting, geeft 13 procent aan absoluut tegen Agriprins te zijn en heeft 20 procent geen mening.

Het rapport met de resultaten van de tweede draagvlakmeting wordt volgende week openbaar gemaakt.

Overleg met achterban

Volgens Bossers moeten de initiatiefnemers - LTO, NAV (Nederlandse Akkerbouwers Vakbond), de regionale landbouwbeurzen en Vavi - namens de aardappelverwerkende industrie, nu met hun achterban overleggen om wel of niet door te gaan met Agriprins.

'Op korte termijn verwacht ik een beslissing van alle organisaties. Tweederde van de deelnemers ziet toekomst voor het prijsinformatiesysteem en dat mogen we niet zomaar naast ons neerleggen', vindt Bossers.

VTA en de aardappelhandel

Acties van de stuurgroep om gaandeweg de testperiode ook VTA (Verenigde Telers Akkerbouw) en de aardappelhandel te betrekken bij Agriprins zijn op niets uitgelopen.

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
Meer weer