Ten Have: aftellen is begonnen

December is begonnen en dat betekent dat LTO Varkenshouderij voorzitter Annechien ten Have met de laatste loodjes bezig is. 'Deze week nog een volle agenda, maar de komende tijd zal dat veranderen. Voor mij wordt dat wel even wennen.'

Ten+Have%3A+aftellen+is+begonnen
© Koos van de Spek

Afgelopen week stond in het teken van het overleg met portefeuillehouders en de ledenbijeenkomsten in Spier en Nijkerk. Bij de portefeuillehouders sprak Marieke Hoste, LTO lobbyist in Den Haag. Zij sprak over haar werkzaamheden en de fijne kneepjes van het lobbyen.

Tijdens de bijeenkomst werd een wensenlijstje samengesteld met punten die in de belangenbehartiging centraal moeten staan komend jaar. Ten Have werd hier nog even met de neus op de feiten gedrukt dat er vaak een wereld zit tussen willen en realiseren.

Keukentafelgesprek

Als voorbeeld haalt de scheidende voorzitter een keukentafelgesprek aan bij varkenshouder Hein in 't Hout toen ze pas voorzitter was van LTO Varkenshouderij.

'Het onderwerp was: zorg voor een efficiëntere en goedkopere keuring voor de levende export van vleesvarkens en biggen. Waarom moet dat nog zo ingewikkeld? Helaas moet ik constateren dat acht jaren later er niets vereenvoudigd is in de export van ons levend vee. Dit terwijl de slachterijen in Duitsland soms dichterbij liggen dan Nederlandse slachterijen.'

Veilig en gezond

Ten Have woonde vorige week ook een bijeenkomst bij van het Verbond van Den Bosch. Dat loopt nog door tot eind 2014. 'Dan moeten de opgaven zijn uitgevoerd', schrijft Ten Have in haar weblog.

De afgelopen periode is een geïntegreerd kwaliteitssysteem in de steigers gezet. Een systeem op basis van bestaande losse kwaliteitssystemen als IKB, QLL, geborgde dierenarts en GMP plus.

'Die hebben we aan elkaar geknoopt om de consument een gegarandeerd veilig en gezond stukje varkensvlees te garanderen. We zitten nu in de afrondende gesprekken bezig.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  5 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer