Ten Have: maatschappij ontwaak

Supermarkt Sainsbury's betaalt veehouders 12,5 cent per kilo vlees meer om de gestegen voerkosten te compenseren. 'Een lichtpuntje. Zo zou het moeten', zegt Annechien ten Have, LTO-vakgroepvoorzitter Varkenshouderij.

Ten+Have%3A+maatschappij+ontwaak
© Nieuwe Oogst

Ten Have reageert op de brief super Albert Heijn leveranciers stuurde en waarin zij eenzijdig 2% prijskorting aankondigt. Dat maakte vorige week veel los. Niet alleen bij boeren, maar ook bij koepels van leveranciers en jongeren (Youth Food Movement).

Ten Have is blij met de reacties uit die hoek. 'Er is sprake van maatschappelijk ontwaken. Een jaar geleden was dat nog ondenkbaar', stelt Ten Have in haar www.ltonoord.nl/blog/hallo-jumbo-en-ah-eenzijdige-kortingen-nee weblog. 'Voedsel staat meer en meer in het centrum van de belangstelling en sociale media spelen daarin een belangrijke rol.'

Onderhoud

LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat heeft vandaag een onderhoud met de directie van Albert Heijn over de prijskorting.

'Vanuit LTO zetten wij onze lobbytocht voor een beter functionerende keten voort. Boeren en tuinders mogen geen sluitstuk zijn. Ze verdienen een sterke positie en een eerlijke prijs voor het voedsel dat ze produceren', benadrukt Ten Have.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  5 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer