Varkenshouderijvoorzitter Ten Have stopt

Annechien ten Have-Mellema uit Beerta stopt eind dit jaar als voorzitter van LTO-vakgroep Varkenshouderij. Ze is 8 jaar voorzitter geweest van de landelijke vakgroep.

Varkenshouderijvoorzitter+Ten+Have+stopt
© -

Een derde termijn als voorzitter was nog mogelijk geweest, maar Ten Have heeft besloten haar functie neer te leggen.

'Het is mijn persoonlijke overtuiging dat het goed is als bestuurders op tijd de bakens verzetten. Het is tijd voor een nieuw gezicht in de belangenbehartiging voor de varkenshouderij', zegt ze in een korte brief waarmee ze medebestuurders en naaste medewerkers in LTO-verband eerder deze week informeerde.

Gedrevenheid

Ten Have blijft tot het eind dit jaar als voorzitter van de vakgroep 'actief voor de Nederlandse varkenshouderij met de energie en gedrevenheid die u van mij gewend ben', schrijft ze.

'Terugkijken doe ik in december. Na het einde van mijn voorzitterschap ga ik thuis op ons eigen bedrijf meer zaken oppakken. Verder zal ik kijken wat er dan op mijn pad komt.'

Opvolger

De komende tijd wijst LTO Noord een opvolger van Ten Have aan voor de landelijke vakgroep Varkenshouderij. Het federatiebestuur van LTO Nederland zet daarna de procedure in gang om een nieuwe voorzitter te benoemen. Die moet per 1 januari 2013 de leiding van de vakgroep overnemen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer