Ten Have: varkenshouderij is transparant

De varkenshouderij is open en transparant. Een bewijs daarvan is de nieuwe zichtstal van familie Schuldink in Ommen. Dat geldt ook voor het YouTube-filmpje over nesteldrang bij zeugen.

Ten+Have%3A+varkenshouderij+is+transparant
© Nieuwe Oogst

Vrijdag 12 oktober werd zichtstal 'An ’n Dwarsdiek' van familie Schuldink in Ommen geopend. Het is het twintigste varkens in zichtbedrijf. 'Dat is een mijlpaal', zegt Annechien ten Have van LTO vakgroep Varkenshouderij. Zij woonde de opening bij.

Familie Schuldink houdt 1.200 zeugen. Langs de hele stal zijn ramen waar de bezoekers de varkens kunnen zien. Van zeugen tot pas geboren biggen. 'Echt heel open en transparant vormgegeven. Een heel groot compliment voor familie Schuldink, maar ook voor de stichting Varkens in Zicht.'

YouTube

Donderdag 11 oktober was de inaugurele rede van Han Swinkels. Swinkels werkte tot 2010 als manager dierlijke sectoren bij de ZLTO. Daar werd een YouTube-filmpje getoond over de kraamzeug die zijn nest maakt. Een kort proefje van een student van HAS Den Bosch bij VIC Sterksel.

'Dat dit filmpje op deze middag werd vertoond, is weer een voorbeeld van de openheid en transparantie die we als sector naleven. Een maatschappij die ons aanspreekt op onze houderij moeten we niet zien als een bedreiging. Maar als een kans', meldt Ten Have in haar www.ltonoord.nl/blog/onze-gezamenlijke-toekomst weblog.

http://www.youtube.com/embed/b97MTQWk2LY

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  5 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer