Weinig inzicht kabinet in klimaat (video)

Het kabinetsbeleid vertoont weinig samenhang en dekt niet alle terreinen af die kwetsbaar zijn voor klimaatverandering. Het risico bestaat daardoor dat ons land onvoldoende is voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering.

Tot die conclusie komt de Algemene Rekenkamer in het rapport 'Aanpassing aan klimaatsverandering: strategie en beleid'. Het beleid als geheel wordt niet gecoördineerd, gemonitord of geëvalueerd.

Aanpassing aan klimaatverandering wordt moeilijker en duurder als niet tijdig wordt ingegrepen. De adaptatiekosten voor Nederland zijn tot nu toe voornamelijk ingeschat op het gebied van waterveiligheid, ruimtelijke ontwikkeling en inrichting.

Gemis aan samenhang

De kans is door het gemis aan samenhang groot dat, wanneer op tal van terreinen pas in een laat stadium maatregelen worden getroffen, de kosten daarvan veel hoger uitpakken.

Nederland zou volgens de Algemene Rekenkamer bovendien moeite kunnen hebben om de aansluiting te houden met Europees beleid en met het beleid van andere Europese Unie-landen.

Periodieke analyses

Het kabinet zou vanaf nu periodieke analyses moeten laten opstellen. Die brengen in kaart wat de risico’s en kwetsbaarheden zijn op het gebied van klimaatverandering, raadt het rapport aan.

Klik voor het complete rapport op bijgesloten pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer