Veehouderij

Het tweede nummer in 2012 van vakkatern Veehouderij heeft het thema ' Stalklimaat'. Veehouders en deskundigen gaan in op het belang van een goed stalklimaat. Maatschap Nieboer in Alteveer integreerde bijvoorbeeld de warmtewisselaar in de klimaatcomputer.

Veehouderij
© Marcel Bekken

Het stalklimaat in stallen voor kalveren en jongvee is lang niet altijd optimaal door overbezetting en ventilatiefouten. Megastallen blijken qua klimaat juist goed te zijn voor dieren. Verder een verhaal over snijmaïs als strooisel in een vleeskuikenstal.

Reportages
• Met een Biza-behandelunit en een automatisch oormerkapparaat behandelt de familie Eeltink in het Overijsselse Ambt-Delden achttien tomen biggen per uur. Dat is hygiënischer en vermindert het antibioticagebruik.

• Goede weerstand bij een koe begint bij het tegengaan van voedingsstoornissen, het ondersteunen van de afweerreactie en een goede monitoring. Belangrijk is dat het dier gezond uit de droogstand komt, zegt Schothorst Feed Research.

• Of je de koeien nu weidt of je houdt ze het hele jaar op stal, voor het inkomen maakt dat weinig verschil. Naarmate de melkprijs hoger wordt, wordt opstallen wel aantrekkelijker, blijkt uit een inkomensanalyse van het LEI.

Verder in dit nummer
• De voerstrategie bij zeugen is de laatste 5 jaar ingrijpend veranderd. Voerschema en voeren in fasen vragen de aandacht.

Vaste rubrieken
• Columns: dit keer voorzitter Annechien ten Have van LTO-vakgroep Varkenshouderij over gezonde varkens en gezonde mensen en schapenhouder Pieter Jan Groot over o.a. Schmallenberg. Ook een column van Nieuwe Oogst-redacteur Sjoerd Hofstee. Hij vraagt zich af of GES robuust genoeg is voor de ‘robuustheid-discussie’?

• Buitenlandpost: dit keer melkveehouder Helwi Tacoma vanuit Nieuw-Zeeland over 'share-milking'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, vakkatern Veehouderij

Lees ook

Veehouderij
Veehouderij 14-12-2011
Veehouderij
Veehouderij 19-10-2011

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer