Nieuwe impuls kavelruil Flevoland

Stichting Vrijwillige Kavelruil Flevoland verwacht met het aantrekken van een onafhankelijk kavelcoördinator het aantal geslaagde kavelruilen sterk te vergroten. De afgelopen paar jaar inventariseerde de stichting 2.000 hectare grond van geïnteresseerde boeren.

Stichting Vrijwillige Kavelruil Flevoland is een initiatief van Countus accountants + adviseurs, Flynth adviseurs en accountants en VSO makelaars & taxateurs. Ze streeft bevordering van kavelruil in Flevoland na.

De stichting wil met kennis en kunde geïnteresseerde boeren faciliteren om de kavels dichterbij te brengen. Afhankelijk van kavelafstand en bouwplan kan een hectare per jaar een besparing van € 200 tot € 400 opleveren.

Overdrachtsbelasting

Bij een gemiddelde kavelgrootte van 30 hectare levert dit een jaarlijks terugkerend voordeel op van € 10.000. Daar bovenop profiteert een deelnemer nog van volledige vrijstelling van de overdrachtsbelasting.

Kavelcoördinator Bertus Stormink is als voormalige bedrijfsadviseur volgens de stichting goed bekend met zowel de regio als de behoefte van boeren. De komende tijd zal hij kavelruilen ontwikkelen in nauw overleg met de belangstellenden.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich online aanmelden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer