Zuid-Holland stopt kavelruil

Provincie Zuid-Holland schrapt de subsidies voor kavelruil en -paden. Door bezuinigingen is hier geen geld meer voor. Ook de Europese subsidiepot is leeg.

Zuid%2DHolland+stopt+kavelruil
© Nieuwe Oogst

Dat laat gedeputeerde Han Weber de Statenfracties per brief weten. Uit de Subsidieregeling Landelijk Gebied honoreert de provincie geen nieuwe projecten meer.

De provincie meldt dat 'er in 2012 niet veel projecten op stapel staan'. LTO Noord bestrijdt dit. 'Er is pas een plan ingediend voor een kavelruilprogramma voor de hele provincie', vertelt beleidsadviseur Antoine Willemsens.

Alleen in de Krimpenerwaard worden in 2012 kavelruilen uitgevoerd en kavelpaden aangelegd. Weber wil de agrarische structuurversterking meenemen in het nieuwe landbouwbeleid, dat de provincie begin 2012 vaststelt.

Projecten

Zuid-Holland gaf in 2011 ruim € 3 miljoen uit aan kavelruil en -paden. De kavelruilen vonden plaats in Achterwaterschap, Stompwijk, Geerpolder, Reeuwijk, Noordeloos, Langerak en Wassenaar. Ook zijn 22 projecten in de Krimpenerwaard afgerond of nog in uitvoering.

Verder zijn zo'n 16 kavelpadprojecten gerealiseerd, waaronder in de Gouwe Wiericke, Alblasserwaard en Krimpenerwaard.

POP

Weber stelde verder subsidieplafonds in voor verbreding door boeren, het opstarten van micro-ondernemingen op het platteland, bevordering van toerisme en het opwaarderen van het landelijk erfgoed. Hiervoor is in totaal bijna € 5 miljoen beschikbaar.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer