Kavelruil%3A+Gelderse+boer+moet+meer+betalen
© VidiPhoto

Kavelruil: Gelderse boer moet meer betalen

Provincie Gelderland wil doorgaan met het faciliteren van kavelruil om de structuur van agrarische bedrijven te verbeteren. Al zullen boeren daar wat meer aan moeten gaan bijdragen.

Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk, verantwoordelijk voor het provinciaal natuur- en landbouwbeleid, ziet het versterken van de landbouwstructuur als een uitdaging. 'Maar in de afgelopen periode bepaalde de provincie mee. Uw belang kwam op de achtergrond', stelde hij vandaag op de Dag van LTO Noord Gelderland in Arnhem.

Meer bijdragen

'We willen door met kavelruil ondersteunen. Maar degene die er een economisch belang bij heeft, moet meer bijdragen. Want structuurverbetering heeft een kostenverlagend effect. Ook denken we na over het instellen van een grondpot.'

Dirk-Siert Schoonman, voorzitter LTO Noord Gelderland, gaf ook aan dat de sector aan zet is. 'We moeten het voordeel inzien van kavelruil. Dat vergeten we nog wel eens. Wanneer een boer op de trekker zit, moet hij bedenken dat grond dichter bij huis makkelijker is.'

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer