Grote+kavelruil+in+gemeente+Neerijnen
© Radboud Vorage

Grote kavelruil in gemeente Neerijnen

Met een vrijwillige kavelruil in Est en Opijnen van 68 hectare zetten 5 agrarische bedrijven in gemeente Neerijnen een grote stap naar een betere bedrijfsstructuur. In totaal nemen 11 partijen aan deze kavelruil deel.

De deelnemende agrarische bedrijven vergroten hun huiskavel, beperken het aantal veldkavels en zorgen ervoor dat hun kavels een stuk dichter bij huis komen te liggen. Op 13 september hebben zij hun handtekening onder de ruilovereenkomst gezet.

Stap voorwaarts

Kavelruilcoördinator Rutger de Groot van Optifield is in zijn nopjes met deze ruiling. Volgens hem is het een grote stap voorwaarts voor de betrokken bedrijven in Est en Opijnen.

De bedrijven hebben daarmee gezamenlijk een afstandsverkorting tot hun percelen bereikt van 13,1 kilometer. De bedrijven die de huiskavel hebben vergroot, hebben nu ongeveer 80% van hun grond in de huiskavel.

Dat is een percentage dat vaak niet eens in een wettelijke verkaveling wordt bereikt. Volgens de Groot loont samenwerking in een vrijwillige kavelruil.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
Meer weer