%27Toekomst+Stivas+rooskleurig%27
© aangeleverd

'Toekomst Stivas rooskleurig'

Stivas Noord-Holland en LTO Noord geven op Dag van LTO Noord-Holland op 22 november in Tuitjenhorn de aftrap voor het Jaar van de Structuurverbetering. Dit ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Stivas in 2012.

Directeur Erwin van den Berg ziet de toekomst van de stichting rooskleurig in. 'Er blijft altijd behoefte aan kavelruil. Zolang er boeren zijn, is er werk voor Stivas.'

Volgens Van den Berg staat de wereld niet stil. 'Er zijn voortdurend ontwikkelingen in het landelijk gebied. Ook nu de geldkraan wordt dichtgedraaid. Er staat veel te gebeuren op het gebied van infrastructuur. Daar is landbouwgrond voor nodig.'

Creatief

Het takenpakket van Stivas verandert wel, denkt de directeur. 'We blijven werken vanuit de missie van agrarische structuurverbetering. Maar de vorm verandert. Nu de subsidies teruglopen, moet je creatief zijn. Dus zie je ook een stroompje naar externe opdrachten ontstaan.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  20 %
Meer weer