Limax nu helemaal 'Fair Produce'

Limax is als eerste Nederlandse handelsorganisatie (leverancier en producent) van verse paddenstoelen gecertificeerd door de Stichting Fair Produce Nederland.

De eigen ‘Champignonland-teeltbedrijven' van Limax waren al eerder gecertificeerd, maar nu is ook aan het handelsbedrijf, dat naast de zelf geteelde champignons ook een groot volume verse champignons van andere telers vermarkt, het keurmerk Fair Produce NL toegekend.

Tom van Walsem, directeur van Limax, was in 2010 de oprichter van de initiatiefgroep van bedrijven waaruit in 2011 met steun van de brancheorganisaties Frugi Venta en LTO Nederland, de vakbonden FNV en CNV en het Productschap Tuinbouw, uiteindelijk de onafhankelijke stichting Fair Produce Nederland is ontstaan.

Wieg

Van Walsem: 'Omdat ik aan de wieg heb gestaan van het keurmerk dat een eerlijke teelt en handel stimuleert, is het voor mij niet meer dan logisch dat Limax als eerste grote handelsorganisatie is getoetst en ook is gecertificeerd. Initiatiefnemer zijn houdt een belofte in, maar alleen het certificaat laat zien dat je de belofte van een eerlijke handel en teelt ook waarmaakt.'

Inmiddels zijn alle reguliere Nederlandse champignonleveranciers van Limax in het bezit van een Fair Produce NL certificaat, zodat haar gehele reguliere aanbod van Nederlandse champignons gecontroleerd is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer