Meer controles bij champignonoogst

Minister Henk Kamp (SZW) zet extra inspecteurs in tegen misstanden in de champignonsector. Hij heeft dat vanmiddag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van de Stichting Fair Produce Nederland in Den Bosch.

Meer+controles+bij+champignonoogst
© SZW

Eerder vandaag reikte Kamp namens Fair Produce Nederland het eerste keurmerk uit voor champignontelers die zich aan de regels houden. Dat gebeurde in Rijsbergen, bij maatschap Kemmeren - de Kok.

De minister nodigde Albert Heijn en Rabobank Nederland uit om te helpen het net rond fraudeurs aan te trekken. Hij wil voorkomen dat goede ondernemers door hun frauderende collega’s uit de markt worden gedrukt.

Schijnconstructies

Het ministerie van SZW gaat ook het het gebruik van schijnconstructies aanpakken. Zo moeten ondernemers voortaan altijd vóóraf het inhuren van dienstverleners van buiten de EU of uit Roemenië of Bulgarije aanmelden (notificatie).

Bovendien geldt de notificatie voortaan nog slechts voor een korte periode. Nu is dat onbeperkt. In een fors aantal gevallen worden de regels die gelden voor werknemerschap ontdoken met een dienstverleningsconstructie.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer