Kamp wil eerlijke champignons

Eind deze maand ontvangt minister Henk Kamp (SZW) directeuren van supermarktorganisaties op zijn departement. Hij gaat hen wijzen op hun verantwoordelijkheid om te komen tot een verantwoorde productie in de paddenstoelensector.

Kamp+wil+eerlijke+champignons
© Willem Paterik

De Stichting Fair Produce Nederland die paddenstoelentelers certificeert, is te spreken over de inzet van minister Kamp. Die reikte eerder dit jaar de eerste keurmerken voor 'eerlijk' geproduceerde champignons uit.

Inmiddels zijn 8 telers gecertificeerd. Enkele anderen hebben het keurmerk aangevraagd. Zij worden nu beoordeeld, meldt woordvoerder Peter Baltus van Stichting Fair Produce. Hij is tevreden met de voortgang.

Goed nieuws

'Het bericht dat C1000 helemaal overschakelt op Fair Produce-champignons, was natuurlijk heel goed nieuws. Daarmee hebben we een opening kunnen krijgen in het front van retailers', aldus Baltus.

Hij verwacht dat een andere retailer en een foodservice- en cateringbedrijf op korte termijn het voorbeeld van C1000 volgen. 'Ook dat is goed nieuws voor de telers. Want vraag naar Fair Produce-paddenstoelen geeft trek in de schoorsteen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer