Ten Have: 'Varkensprijs moet door € 1,90'

Willen varkenshouders weer spek op de ribben te krijgen, dan moet de varkensprijs ruim door de € 1,90 heen. Dat zegt voorzitter Annechien ten Have van de LTO vakgroep Varkenshouderij deze week in haar weblog.

Ten+Have%3A+%27Varkensprijs+moet+door+%E2%82%AC+1%2C90%27
© Nieuwe Oogst

Vion verhoogde deze week, in navolging van de Duitse slachterijen, de varkensprijs met € 0,07 naar € 1,90. 'Al met al een prijsstijging van een kleine 30 cent sinds begin juli. Daarmee wordt het verlies beperkt en komt de kostprijs weer wat in zicht. Maar er moet meer gebeuren', schrijft Ten Have.

'Na 5 slechte jaren moet er nu een tijd komen dat we weer wat gaan verdienen.'

Londen

Ten Have was vorige week in Londen op een overleg tussen Europese collega-belangenbehartigers. 'Ik vind het goed en waardevol om regelmatig met mijn Europese collega’s van gedachten te wisselen over grondstofprijzen en de varkensmarkt', stelt zij in haar www.ltonoord.nl/sector/varkens/weblogweblog.

'Het probleem van de slechte doorvertaling van de voerkosten in de opbrengstprijzen hebben we in Londen besproken. We hebben diverse acties uitgewisseld.'

Brief

De Europese boerenorganisatie Copa, heeft volgens haar een brief naar de EU Commissie geschreven om aan te dringen op de versnelling van de toelating van dierlijke eiwitten in veevoer. 'En de Engelsen hebben hun overleg met de retailers geïntensiveerd.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  5 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer