Ten+Have%3A+%27Duurzaam+verdienmodel%27
© Nieuwe Oogst

Ten Have: 'Duurzaam verdienmodel'

Kwaliteit en onderscheid maken het verschil in een duurzaam verdienmodel voor de varkenshouderij. LTO werkt daaraan en onderzoekt binnen de huidige regels de speelruimte.

Dat schrijft voorzitter Annechien ten Have van LTO-vakgroep Varkenshouderij in haar weblog. Die staat dit keer helemaal in het teken van het onder druk staande verdienmodel in de varkenshouderij.

Het kernprobleem is volgens haar dat de sector er niet in slaagt hogere voerkosten door te berekenen in de opbrengstprijs.

Nieuw perspectief

'Met wijzen naar elkaar lossen we niets op. We zullen samen een nieuw perspectief moeten creëren door samen te kiezen voor een duurzaam verdienmodel voor alle schakels in de keten', geeft Ten Have aan.

Ze refereert onder andere aan de brief die is gestuurd aan de partners van het verdrag van Den Bosch en de vervolgafspraken met slachterijen, vleesverwerkers en retail.

Ketenafspraken

Maar dat is niet het enige. Ten Have noemt bijvoorbeeld ook het agenderen van ketenafspraken en doorberekening bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

'LTO deinst niet terug voor acties, maar uiteindelijk begint het bij het erkennen in de keten dat er een duurzaam verdienmodel moet komen. Daarna volgt stap 2: samen ontsnappen aan de spiraal naar beneden.'

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer