Ten Have: 'We draaien de klok terug'

De Tweede Kamer nam 5 juli een motie aan van SP'er Henk van Gerven over de opzet van de GD met betrekking tot dierziekten. 'Draaien we de klok terug? ', vraagt LTO-vakgroep Varkenshouderijvoorzitter Annechien ten Have zich af.

Ten+Have%3A+%27We+draaien+de+klok+terug%27
© Nieuwe Oogst

Aanleiding waarom Van Gerven de motie indiende, was de rol van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) bij de aanpak van Q-koorts. Hij vindt dat de GD de onderzoeksgegevens (ongeveer 100 met Q-koorts besmette geitenbedrijven) onvoldoende heeft gecommuniceerd.

In zijn motie pleit Van Gerven ervoor dat het toezicht op dierziekten weer wordt genationaliseerd. Ten Have: 'Een tegengestelde beweging in plaats van een terugtrekkende overheid een overheid die weer taken naar zich toetrekt. En wie gaat dat betalen?'

Stichting Beheer

GD heeft nu één aandeelhouder: Stichting Beheer Gezondheidsdienst voor Dieren. Daarin zijn LTO Nederland, NOP en NZO vertegenwoordigd. 'Na het reces en de verkiezingen zullen we wel zien wat er met deze motie gaat gebeuren', aldus Ten Have in haar www.ltonoord.nl/blog/zomerreces weblog.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer