Annechien ten Have: 'Doorbraak bereikt'

'We hebben een belangrijke doorbraak bereikt', schrijft Annechien ten Have deze week in haar weblog. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) maakte vorige week bekend aan duurzaam vlees een beter verdienmodel voor de boer te koppelen.

Annechien+ten+Have%3A+%27Doorbraak+bereikt%27
© Nieuwe Oogst

CBL maakte vorige week donderdag bekend te gaan werken met inkoopspecificaties voor duurzaam vlees in 2020. Die specificaties moeten mei 2013 bekend zijn. Varkenshouders krijgen te maken met meer sturing door de markt.

'Dat past in onze strategie. Ik ben heel tevreden met de stappen die de retail nu zet. Wij hebben een belangrijke doorbraak bereikt', schrijft de voorzitter van LTO vakgroep Varkenshouderij in haar www.ltonoord.nl/blog/vandaag-voor-morgen weblog.

In de versnelling

Enkele jaren terug kondigde het CBL aan dat ze in 2018 alleen vlees van niet gecastreerde varkens wilden. 'We weten allen hoe snel de markt dat punt heeft opgepakt. Voor de Nederlandse markt is dit nu al gerealiseerd', geeft Ten Have aan.

Via de markt werkt het veel sneller dan via wetgeving. Ten Have verwacht dan ook dat 'al het vlees duurzaam in 2020' eerder is gerealiseerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  5 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer