'Plantion loopt miljoenen mis'

Bloemenveiling Plantion loopt dit jaar miljoenen euro's omzet mis en dat is mede de schuld van FloraHolland. Dat heeft Plantion dinsdag bekendgemaakt op de algemene ledenvergadering.

Plantion zegt dat FloraHolland grote aanvoerders en klanten heeft benaderd om bemiddelingsorders af te rekenen via FloraHolland. De omzet van het bemiddelingsbureau van Plantion is hierdoor tot 10 juni met 18,6 procent gedaald ten opzichte van verleden jaar. De omzet bleef steken op 32,6 miljoen euro.

Leden van beide veilingen mogen volgens een samenwerkingsovereenkomst bij de andere organisatie hun producten leveren, mits ze daarvoor ontheffing vragen. Ongeveer de helft van de omzet van Plantion is op deze manier afkomstig van leden van FloraHolland.

Keuze

FloraHolland zegt na te streven dat leden transacties met bij FloraHolland ingeschreven kopers verrekenen via FloraHolland. De veiling wijst er ook op dat leden met ontheffing zelf de keuze hebben om daar gebruik van te maken of niet.

De beschuldigingen van Plantion aan het adres van FloraHolland zijn onderdeel van een al maanden slepende discussie over de samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen. FloraHolland wil een andere overeenkomst opstellen waardoor alleen ontheffing voor de klok wordt gegeven. Plantion verzet zich hiertegen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer