Recordhoge omzet Plantion

Plantion realiseerde in 2011 een recordomzet van € 114,4 miljoen. Dat is ruim 9% meer dan in 2010.

Recordhoge+omzet+Plantion
© Willem Dijkema

Algemeen directeur André van Kruijssen schrijft de recordomzet toe aan het feit dat Plantion in dit eerste volledige jaar in Ede de zaken veel beter op orde heeft en de klanten en leveranciers gewend zijn op de nieuwe locatie.

'Het draait nu goed en dat werkt door', aldus Van Kruijssen. De markt waardeert volgens de directeur de persoonlijke aanpak. 'Maar het is ook de samenwerking op de totale marktplaats in Ede met Groothandelscentrum Plantion, Groencentrum Plantion voor de boomkwekerijgewassen, het bemiddelingsbureau en de klokveiling samen die er voor zorgt dat we een goede marktplaats voor bloemen en planten zijn.'

De bemiddelingsactiviteit boekte de grootste omzet: € 64,2 miljoen (+13,9%). De klokomzet steeg naar € 48,4 miljoen uro (+3,8%) en de omzet van het groencentrum naar € 1,8 miljoen (+11,1%).

Plantion

Plantion is een moderne, complete en duurzaam gebouwde marktplaats voor bloemen en planten. De marktplaats is sinds 1 maart 2010 operationeel in Ede en behaalde over 2010 een omzet van 104,6 miljoen euro. Plantion ontstond in 2008 uit een fusie van Veiling Vleuten en Bloemenveiling Oost Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer