Plantion+tevreden+met+omzet+Valentijn
© Eigen

Plantion tevreden met omzet Valentijn

Voor Plantion en haar afnemers bracht Valentijnsdag een welkome piek in de verkoop van snijbloemen. Door de recente vorstperiode was de Valentijnsperiode dit keer kort, maar hevig.

Bloemisten verkochten op de veiling in Ede vooral rode rozen, met Red Naomi als populairste soort. In de retail gingen vooral gemengde boeketten, tulpen en gerbera gretig over de toonbank. Naast rood was er veel vraag naar wit en vooral roze.

Door de koudeperiode tot eind vorige week, kwam de verkoop voor Valentijn dit jaar moeizaam op gang. Een eindsprint in de afgelopen dagen zorgde bij Plantion, Groothandelscentrum Plantion en hun klanten uiteindelijk toch voor mooie omzetten.

Plantion

Plantion is een moderne, complete en duurzaam gebouwde marktplaats voor bloemen en planten. De marktplaats is sinds 1 maart 2010 operationeel in Ede. Over 2011 realiseerde Plantion een omzet van € 114,4 miljoen.

Plantion ontstond in 2008 uit een fusie van Veiling Vleuten en Bloemenveiling Oost Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  80 %
Meer weer