Moederdagbloem wordt goed betaald

De prijzen voor zowel bloemen, kamerplanten als tuinplanten zijn in de aanloop naar Moederdag aanzienlijk hoger dan verleden jaar. Dat melden Bloemenveilingen FloraHolland en Plantion.

Moederdagbloem+wordt+goed+betaald
© FloraHolland

FloraHolland verwacht € 130 miljoen om te zetten deze week. Plantion verwacht een moederdagomzet van € 2 miljoen. Vanochtend bedroeg de klokomzet € 560.000, het dubbele van een normale woensdag.

FloraHolland signaleerde betere prijzen voor Nederlandse rozen dan vorig jaar bij een ongeveer 10% lagere aanvoer. De veiling constateert dat de kwaliteit omhoog is gegaan. De aanvoer vanuit Afrika - vooral Kenia - heeft te lijden onder slecht weer zodat minder kan worden aangevoerd.

Bolbloemen

Dankzij het frisse lenteweer is de buitenproductie van veel bolbloemen buiten later dan andere jaren op gang gekomen. Het gevolg is dat nog een aanzienlijke hoeveelheid tulpen beschikbaar is waarvoor volgend de veilingen redelijk goede prijzen werden betaald.

De aanvoer van zomerbloemen blijft door het koude weer blijft fors achter ten opzichte van vorig jaar, meldt FloraHolland. Werden er vorig jaar nog bijna 30 miljoen stuks zomerbloemen aangevoerd uit Nederland, nu in week 18 (eerste week van mei) waren dit er nog geen 16 miljoen stuks.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer