'Bodegraven en Leenherenpolder in EHS'

Bodegraven-Noord en de Leenherenpolder moeten in de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Dat hebben 5 natuurorganisaties in een brandbrief aan provincie Zuid-Holland geschreven.

De organisaties Natuurmonumenten, Stichting Groene Hart, het Zuid-Hollands Landschap, Staatsbosbeheer en de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland betreuren ook dat de EHS in Zuid-Holland 3000 hectare kleiner wordt.

Het schrappen van EHS voor Bodegraven-Noord en de Leenherenpolder is in strijd met de internationale verplichtingen, volgens de organisaties. Voor de Leenherenpolder geldt dat deze integraal is opgenomen binnen de begrenzing van het Natura 2000-gebied Haringvliet.

Cruciaal

Met het niet voordragen van deze cruciale gebieden aan de commissie van wijzen geeft de provincie in de ogen van de organisaties een verkeerd signaal af. Het is niet in lijn met het beleid van zowel rijk als provincie om met de herijkte EHS internationale verplichtingen na te komen.

Het feit dat in het lente-akkoord € 200 van de € 600 miljoen bezuiniging op natuur is teruggedraaid en een nieuw kabinet mogelijk nog iets extra ruimte geeft, is extra reden om deze gebieden niet bij voorbaat te schrappen, vinden zij.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer