Dierenbescherming wil 'minder en beter'

De intensieve veehouderij moet op de schop. Dat stelt de Dierenbescherming vandaag tijdens een rondtafelgesprek met de vaste Tweede Kamercommissie voor EL&I over schaalgrootte in de intensieve veehouderij.

'Doorgaan met concurreren op kostprijs is een neerwaartse spiraal die uiteindelijk alleen verliezers kent. De boer met zijn familiebedrijf wordt vervangen door fabrieksarbeiders en het dier wordt steeds meer een ding', stelt de Dierenbescherming.

Schaalvergroting en intensivering om de lage opbrengstprijs op te vangen, heeft volgens de Dierenbescherming ernstige aantasting van het dierenwelzijn in de veehouderij tot gevolg. Megastallen zijn de volgende stap in dit proces: meer van hetzelfde, dat al niet goed is, vindt de Dierenbescherming.

Duurzamer

Om meer ruimte voor dierenwelzijn te bewerkstelligen, moet de veehouderij zich richten op het creëren van duurzamer vlees, eieren en zuivel.

Niet 'mega' maar 'minder en beter', is volgens de Dierenbescherming de weg naar een maatschappelijk aanvaardbare veehouderij met toekomst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer