Bleker: geen tussentijdse bouwstop megastal

Er komt geen tussentijdse stop op de bouw van megastallen. Dat zei EL&I-staatssecretaris Henk Bleker vandaag in de Tweede Kamer.

Bleker%3A+geen+tussentijdse+bouwstop+megastal
© ELI

Bleker wil niet ingaan op een verzoek van de Partij voor de Dieren (PvdD) om tussentijds een stop op de bouw van megastallen af te kondigen. Aanleiding voor dat verzoek is een besluit van provincie Overijssel om de bouw van een megastal toe te staan.

PvdD wil dat er onmiddellijk juridische maatregelen worden getroffen om de bouw van grote stallen tegen te gaan. Bleker wilde daar niet aan. 'Ik wil geen onnodig overhaaste stappen nemen of wettelijk paniekvoetbal spelen.'

Wetsvoorstel

Bleker komt 15 juni met een wetsvoorstel waarin hij het maximaal aantal dieren per bedrijfslocatie wil vastleggen. Hoe groot dat aantal dieren moet zijn, wil hij bespreken met de betrokken sectoren en de partijen in de Tweede Kamer.

Bleker gaf wel een voorzet voor zijn wetsvoorstel. 'Per bedrijf moeten 2 gezinnen een volwaardig inkomen kunnen verdienen. Per diersoort wil ik bekijken welk aantal dieren daarbij hoort.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer