LTO: stalgrootte hangt af van locatie

LTO Nederland is geen voorstander van het vaststellen van maximum oppervlakte of aantal dieren per bedrijfslocatie. Dat zegt Siem Jan Schenk, portefeuillehouder Omgeving van LTO Nederland.

LTO%3A+stalgrootte+hangt+af+van+locatie
© jos thelosen

Het gaat om maatwerk, vindt LTO. Een stal moet passend zijn voor mens, dier en omgeving. Ondernemers moeten bij het maken en uitvoeren van hun plannen in gesprek gaan met hun buren en andere belanghebbenden, vindt Schenk. 'Dat zorgt voor draagvlak van de agrarische sector op lokaal niveau.'

LTO Nederland is van mening dat op een bedrijf 3 tot 4 mensen een inkomen moeten kunnen verdienen. 'De agrarische sector in Nederland is groot geworden door sterke gezinsbedrijven', zegt Schenk. 'Die kracht moeten we houden.'

Bedreiging

Daarbij is LTO Nederland ervan overtuigd dat de grote meerderheid van de agrarische ondernemers niet de ambitie heeft om uit te groeien tot een bedrijf van buitengewone proporties.

Veel ondernemers zien daarin juist een bedreiging voor hun eigen voortbestaan, omdat het een groot beslag legt op de beschikbare ruimte en de grondmarkt negatief beïnvloedt.

Indicatie

EL&I-staatssecretaris Henk Bleker liet deze week weten in april te komen met een eerste indicatie van het maximaal aantal dieren dat per bedrijfslocatie mag worden gehouden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer