Agrarisch natuurbeheer WaalWeelde

Agrarisch natuurbeheer maakt onderdeel uit van Gelders rivierproject 'WaalWeede'. Boeren, rijk en regionale overheden werken samen met anderen in het gebied aan waterveiligheid.

I&M-staatssecretaris Joop Atsma noemt die samenwerking vernieuwend. 'We bundelen onze krachten waardoor veiligheid, scheepvaart, waterkwaliteit, natuur en ruimtelijke inrichting verbeteren.'

Daarvoor stellen rijk en provincie Gelderland € 80 miljoen beschikbaar. Een van de projecten is de aanleg van nevengeulen in de www.rijkswaterstaat.nl heesseltscheuiterwaardenHeesseltsche Uiterwaarden. Die verbeteren de afvoercapaciteit, waterkwaliteit en natuur van de Waal.

Boeren

Als de maatregel is uitgevoerd, onderhouden de omwonende boeren het gebied. Na afronding van de werkzaamheden kan er bovendien verder worden gewerkt aan projecten in de uiterwaarden van Hurwenen en Beuningen.

De provincie is als gebiedsregisseur het centrale aanspreekpunt voor de bij 'WaalWeelde' betrokken partijen. Gelders gedeputeerde Co Verdaas: 'Door de krachten en middelen te bundelen kunnen we de Waal nog veiliger en mooier maken.'

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer