Agrarisch natuurbeheer WaalWeelde

Agrarisch natuurbeheer maakt onderdeel uit van Gelders rivierproject 'WaalWeede'. Boeren, rijk en regionale overheden werken samen met anderen in het gebied aan waterveiligheid.

I&M-staatssecretaris Joop Atsma noemt die samenwerking vernieuwend. 'We bundelen onze krachten waardoor veiligheid, scheepvaart, waterkwaliteit, natuur en ruimtelijke inrichting verbeteren.'

Daarvoor stellen rijk en provincie Gelderland € 80 miljoen beschikbaar. Een van de projecten is de aanleg van nevengeulen in de www.rijkswaterstaat.nl heesseltscheuiterwaardenHeesseltsche Uiterwaarden. Die verbeteren de afvoercapaciteit, waterkwaliteit en natuur van de Waal.

Boeren

Als de maatregel is uitgevoerd, onderhouden de omwonende boeren het gebied. Na afronding van de werkzaamheden kan er bovendien verder worden gewerkt aan projecten in de uiterwaarden van Hurwenen en Beuningen.

De provincie is als gebiedsregisseur het centrale aanspreekpunt voor de bij 'WaalWeelde' betrokken partijen. Gelders gedeputeerde Co Verdaas: 'Door de krachten en middelen te bundelen kunnen we de Waal nog veiliger en mooier maken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer