Versterking+beheer+hoogstamfruit
© ANV Lingestreek

Versterking beheer hoogstamfruit

De Stichting Perceelseigenaren Hoogstamfruit Rivierenland (SPHR) en de Agrarische Natuurvereniging (ANV) Lingestreek gaan samen. Afgelopen vrijdag ondertekenden beide besturen in Rhenen een intentieverklaring.

Gelet op de overeenkomstige doelstellingen en de voordelen van de schaalvergroting ligt volgens de besturen een samenvoeging voor de hand. Eind 2012 moet dit proces zijn afgerond. SPHR beëindigt geleidelijk haar werkzaamheden, die Lingestreek geleidelijk overneemt.

Rivierengebied

De SPHR, met ongeveer 23 leden, heeft als doel hoogstamfruitboomgaarden in het Rivierengebied in stand te houden en uit te breiden.

De doelstelling van de ANV Lingestreek (270 leden) is behoud, beheer en versterking van streekeigen natuur- en landschapswaarden in het Rivierengebied. Het beheer en het onderhoud van hoogstamfruitbomen zijn daarbij belangrijke activiteiten.

Lingestreek combineert verder landschapsbeheer met streekeigen producten. Zo brengt de ANV de streekproducten Lingestreek perensap en Lingestreek gans aan de man.

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer