Noardlike+Fryske+W%C3%A2lden+plaatst+bordjes
© Nieuwe Oogst

Noardlike Fryske Wâlden plaatst bordjes

Alle 1000 leden van de Vereniging Noardlike Fryske Wâlden plaatsen binnenkort een bordje bij hun boerderij of huis. Met het ledenbordje geven ze aan dat ze aan agrarisch natuur- en landschapsbeheer doen.

De Vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) is de koepelvereniging van 6 agrarische natuurverenigingen. Doel van de bordjes is de inwoners van Noordoost-Fryslân en toeristen duidelijk te maken welke boeren zich actief inzetten voor het landschap van de Noordelijke Friese Wouden.

Het eerste ledenbordje is vrijdag 3 februari 2012 geplaatst bij melkveehouder Geert Broersma aan de Hoeksterloane in Damwâld. NFW-voorzitter Douwe Hoogland en Gerke Jilt Veenstra, voorzitter Vereniging Agrarisch Landschapsbeheer Dantumadeel (VALD), zorgden voor de officiële overhandiging.

Goed zichtbaar

Op het bordje staat het logo van de Noardlike Fryske Wâlden. Voor de NFW-leden die zich binnen de grenzen van het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden bevinden is er een exemplaar met daarnaast het logo van het Nationaal Landschap.

De komende tijd krijgen alle 1000 leden het bordje persoonlijk uitgereikt door een van de bestuursleden van hun eigen lokale agrarische natuurvereniging. Het verzoek voor iedereen is de bordjes goed zichtbaar te plaatsen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -3°
  20 %
Meer weer