Geen financiering megastal buitenland

De Nederlandse overheid mag geen bijdrage meer leveren aan de financiering van megastallen in het buitenland. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Partij voor de Dieren (PvdD) stelde in haar motie dat in Roemenië en Bosnië grote stallen zijn gebouwd met behulp van de Nederlandse regering. Dat zou zijn gebeurd met geld dat is bestemd voor ontwikkelingssamenwerking. Ook vindt de Tweede Kamer dat subsidiegeld niet terecht mag komen bij grote en rijke bedrijven in buitenland.

De PvdD-motie borduurt voort op een rapport van stichting Wakker Dier. Daarin stond dat Nederland tientallen miljoenen euro’s ontwikkelingsgeld zou gebruiken om de bouw en uitbreiding van megastallen in het buitenland te financieren.

Varkensmesterij

In een reactie daarop liet Bleker weten dat Nederland geen belastinggeld besteedt om de bouw van megastallen in het buitenland te initiëren. Volgens het ministerie van EL&I ging er, op één uitzondering na, geen ontwikkelingsgeldnaar de projecten die in het rapport worden opgevoerd.

De uitzondering betreft een varkensmesterij in Bosnië die door een de Nederlandse ondernemer is opgezet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer