Van Dijk blij met duidelijkheid natuur

Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk (Natuur en Landschap) is blij met de duidelijkheid rond de aanpak van de natuur in de komende jaren.

'Dat betekent dat we verder kunnen met het inrichten van nieuwe natuurgebieden en maken van natuurverbindingen. Ondernemers krijgen duidelijkheid over waar ze wel of niet hun bedrijf kunnen uitbreiden of ontwikkelen', geeft hij aan.

De provincie krijgt minder geld van het rijk. 'Dat betekent dat we met elkaar in Gelderland creatief moeten worden', vindt Van Dijk. De provincies krijgen vanaf 2014 samen € 100 miljoen per jaar. Hoeveel Gelderland hiervan krijgt, is nog niet precies bekend.

Agrarisch natuurbeheer

De afspraken die 8 februari 2012 zijn gemaakt tussen rijk en het Interprovinciaal Overleg zijn een aanvulling op een in september 2011 gesloten akkoord. Een belangrijke nieuwe afspraak is dat het rijk ook na 2014 geld geeft aan agrariërs die op hun land natuur beheren.

Faunafonds

Ook is afgesproken dat het rijk tot 2014 meebetaalt aan de kosten van het Faunafonds. Uit dit fonds worden vergoedingen betaald voor schade door dieren. In Gelderland wordt jaarlijks rond de € 1,8 miljoen aan schadevergoedingen betaald, vooral voor schade door ganzen en mezen.

Na 2014 moeten de provincies dit uit de jaarlijkse rijksbijdrage betalen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer