Achterhoek gaat voor duurzame energie

Provincie Gelderland heeft samen met regio Achterhoek een energiekansenkaart gemaakt. Initiatiefnemers kunnen daarmee achterhalen waar kansen liggen voor duurzame energievormen in de Achterhoek.

De kaart werd officieel gelanceerd door Annemieke Traag, gedeputeerde voor energie. Dat deed zij tijdens congres De Achterhoek, voedingsbodem voor nieuwe economie.

De digitale interactieve kaart bestaat uit thematische kaartlagen. Daarmee zijn slimme combinaties te maken tussen vraag naar en aanbod van onder andere zon, biomassa, wind, waterkracht en aardwarmte. Direct is zichtbaar wat het aan energie oplevert.

Actuele gegevens

Gemeenten zorgen dat de gegevens actueel blijven. Op die manier is ook het verloop te volgen van de toename in het gebruik van de verschillende vormen van duurzame energie. Regio Achterhoek heeft als doelstelling in 2030 haar energie volledig te halen uit duurzame, hernieuwbare energie.

De provincie faciliteert dit door het laten maken van deze energiekansenkaart. Daarnaast blijft de provincie meedenken met de regio om haar doelen te bereiken. Andere Gelderse regio’s hebben ook belangstelling voor de energiekansenkaart. Deze wordt voor heel Gelderland gemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer