Windunie+en+LTO+Noord+gaan+voor+wind
© Nieuwe Oogst

Windunie en LTO Noord gaan voor wind

LTO Noord en coöperatie Windunie ondertekenden gisteren in Dronten een samenwerkingsovereenkomst. Doel is om gezamenlijk meer windenergie op land te realiseren.

Windunie en LTO Noord zetten gezamenlijk hun expertise, netwerk en communicatiemiddelen in om windenergieprojecten van agrarische ondernemers in Nederland te stimuleren, faciliteren en ondersteunen.

De verwachting is dat de samenwerking resulteert in een aantal duurzame-energieprojecten die concreet economisch voordeel opleveren voor de achterban van LTO Noord en Windunie.

Initiatieven

Windunie Development, het onderdeel van Windunie dat grondeigenaren bijstaat bij initiatieven op het gebied van windenergie, zet zich in voor uit de samenwerking voortvloeiende projecten. LTO Noord en Windunie hebben een vergelijkbare achterban. Beide streven naar versterking van de economische en maatschappelijke positie van hun leden.

Coöperatie Windunie is een samenwerkingsverband van zo'n 250 eigenaren van windturbines. Samen beheren die een opgesteld vermogen van 410MW. Daarmee is zij een grote speler op het gebied van windenergie in Nederland.

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer