Van Dijk blij met Gelders akkoord EHS

Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk is blij met het voorlopige akkoord over de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) in Gelderland. Hij complimenteert de Manifestpartners met hun inspanningen.

'Natuur is het kapitaal van Gelderland. We moeten fors bezuinigen, maar we willen tegelijkertijd dit kapitaal beschermen en versterken', aldus Van Dijk. 'Met deze nieuwe conceptkaart voor de natuur kunnen we de toets des tijd doorstaan.'

Voor het zover is, moeten er andere zaken worden uitgewerkt. Zoals een goede financiering van het natuur- en landschapsbeheer.

Voldoende geld

Bij het aanbieden van de conceptkaart stelden de Manifestpartners de provincie een belangrijke voorwaarde. Gelderland moet zorgen voor het waarborgen van goed natuur- en landschapsbeheer door voldoende geld te reserveren voor het uitvoeren van het beheer van bestaande natuurgebieden en de aanleg van nieuwe natuur in de EHS. Hierop reageerde de gedeputeerde positief.

De natuur- en landschapsorganisaties hebben zich verenigd in het Manifest Duurzame kwaliteit van het landelijk gebied in Gelderland. LTO Noord is ook Manifestpartner.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer