Ruimte voor Overijsselse ondernemers

'Ik wil letterlijk en figuurlijk ruimte maken voor ondernemen’. Die ambitie sprak Overijssels gedeputeerde Hester Maij uit tegen 500 boeren en boerinnen op de dag van LTO Noord Overijssel, vandaag in Ommen.

Ruimte+voor+Overijsselse+ondernemers
©

Maij was 1 van de 4 sprekers tijdens de drukbezochte ledendag in manege De Driehoekshoeve van ondernemer Jan Schuttert.

Inhakend op het thema thema Grensoverschrijdend ondernemerschap gaf Maij aan zich de komende komende jaren in te blijven zetten voor een verbetering van de landbouwstructuur in de provincie.

Kennisontwikkeling

Verder wil de gedeputeerde, die verantwoordelijk is voor de inrichting van het landelijk gebied, zich hard maken voor kennisontwikkeling. 'Als u een innovatief idee heeft, kunt u op ondersteuning rekenen van provincie Overijssel.'

Maij wil ook letterlijk ruimte maken voor de ondernemers in het landelijk gebied van Overijssel. 'Eind dit jaar praten we samen over de Ecologische Hoofdstructuur en de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).'

'U weet juli 2012 waar u aan toe bent en is er weer ruimte om te ondernemen', gaf ze de aanwezigen aan. Essentieel noemt Maij ook de lobby in Den Haag en in Brussel voor de Overijsselse plannen: 'We willen de Natura 2000-gebieden Bornerbroek en Achter de Voort van de lijst. Ik hoop dat dat lukt'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer