Griekse oud-directeur Lyempf moet ook van gerechtshof cel in

De Griekse oud-directeur van zuivelonderneming Lyempf in het Overijsselse Kampen is dinsdag door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in Zwolle veroordeeld tot een celstraf wegens valsheid in geschrifte. In 2019 bepaalde de rechtbank van Zwolle ook al dat hij de cel in moest.

Griekse+oud%2Ddirecteur+Lyempf+moet+ook+van+gerechtshof+cel+in
© Pixabay

Het gerechtshof vindt het aannemelijk dat de ondernemer wist dat zijn gedraging strafbaar was. Zo heeft de Griek aangegeven dat hij een brief ondertekende, terwijl hij wist dat de inhoud van de brief niet klopte. Hij zou in 2010 zijn aangesteld als redder in nood voor Lyempf.

In de bewuste brief stond dat een bedrijf ruim 12 miljoen euro zou investeren in Lyempf. De Griek wist dat die investering niet zou plaatsvinden. In plaats daarvan onttrok hij juist 6 miljoen euro. De fabriek ging acht maanden later failliet, waardoor ruim negentig medewerkers op straat kwamen te staan.


Het gerechtshof veroordeelt de Griek tot een gevangenisstraf van dertig maanden. De rechtbank gaf hem in 2019 twee jaar cel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer