Kwart van Nederlanders wil minder vlees eten

Een op de vier Nederlanders is bereid dierlijke eiwitten te vervangen voor plantaardige eiwitten om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Op dit moment doet een op de zes dat al. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van maaltijdboxbedrijf Green Chef.

Kwart+van+Nederlanders+wil+minder+vlees+eten
© Tony Tati

Multiscope vroeg 1.001 willekeurige Nederlanders naar hun eetgewoonten. Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de ondervraagden bereid is om dierlijke eiwitten te vervangen door vegetarische varianten. Ruim twee op de vijf geeft aan het grootste deel van hun eiwitten te halen uit vlees, vis en zuivel.

Hoewel 30 procent weet dat voldoende eiwitten uit plantaardige bronnen kunnen worden gehaald, wordt dat niet vertaald naar het bord. Maar 15 procent van de ondervraagden zegt het grootste deel van hun eiwitten al uit plantaardige bronnen te halen. Bijna de helft van de ondervraagden wilde zich niet vastleggen op een voorkeur voor vlees of vegetarisch.

Opmerkelijk is volgens Multiscope en Green Chef dat vrouwen vaker op de hoogte zijn van plantaardige alternatieven voor vlees (37 procent) dan mannen (29 procent). Een kwart van de vrouwen ziet een eiwitrijk dieet als een manier om hun gezondheids- en fitnessdoelen te behalen tegenover een zesde van de mannen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer